2015-12-15

Káposztaléleves / Disznóvágás volt nálunk..:)

      Aki székely vidéken született annak nem ismeretlen ez a leves, legalább egyszer egy évben biztos találkozik vele az ember fia ha nem máshol, hát egy disznótoros vacsorán.:)





  • Felteszünk kb. 10 l vizet főni egy nagy fazékban. Finom friss húst kockázunk bele, amin még van egy kis zsiradék. Murkot, petezselymet, zeller, épen egy hagymát beleteszünk.
  • Mikor kész van kb. 20 dkg rizset teszünk és 2 l káposztalével felöntöd. De ez ízlés dolga.
  • Tehetünk bele egy kanál delikátot, de só nem kell, mert a káposztalé sós. A végén petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • A disznó agyával az igazi fogyasztani....Mondják...:) mert én nem eszem meg.

 Ha már disznóvágás, ha érdekel nézzétek meg ezt a videót és olvassatok a disznóvágás menetéről.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése