2014-02-19

Lyoner wurstsalat avagy székelyesen parizeres (párizsis) saláta



          Aki járt vagy dolgozott már Németországban, az ismeri ezt a salátát. Amilyen egyszerű, annyira finom is. A speciális Lyoni párizsivel készül, és a németek vajas kenyérrel eszik. Ma ez volt az ebédünk idő hiányában, így mind be is faltuk együltünkben.:) Most csak az asztalhoz kellett ülnöm, mert a párom készítette. Puszi érte, édi!!!:)

Hozzávalók:


  • lyoner párizsi/ ízlés szerint
  • gouda sajt/ ízlés szerint
  • ecetes uborka/ ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • Az öntethez napraforgóolaj és az ecetes uborka leve. 
  • Fűszerek: só, bors
Elkészítés:

  •  Nem írtam mennyiséget, mert ez ténleg úgy van, hogy ha sokat akarunk, sokat teszünk, csak az arányokat tartsuk akkor. Több legyen a párizsi és a sajt, kevesebb a hagyma és az uborka.
  •  Az öntetet annyit hogy jól meg tudjuk locsolni vele, de ne ússzon benne!
  •  Mindent csíkokra felvágunk, a hagymát én felkockáztam.
  •  Egy órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Melléje vajas kenyér, és meg is van a reggelink vagy vacsoránk.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése