2012-10-09

Lasagne frissítve

Azért frissítve, mert már egyszer feltettem a blogra, de most csatolok hozzá részletes képeket is...:)
A kedvenc kajám...tudnám enni éjjel nappal , a hét minden napján.

Bolognai mártás saját recept szerint:
3 vöröshagyma, 4 db nagy sárgarépa, 1 fél fej fokhagyma, gomba ízlés szerint, 50 dkg-1 kg őrölt marhahús(attól függ mennyire tömören akarjuk a lasagnat), 3 dl száraz vörösbor, 4 szelet szalonna, 2 dl paradicsompüré, kicsi ketchup, só, bors, oregano.
Besamel mártás:



3 szelet 1 cm vastagságú vaj, 6 csapott ek liszt, 7 dl tej, csipet szerecsendió, 200 g-az igazi Gordon recept szerint Chedar sajt és egy kicsi parmezán kerül bele. Én sima trappista sajtot tettem bele, pici só. És persze lasagna lapok.
Elkészités:
Saját tapasztalat szerint, nem árt jól megfűszerezni a bolognai mártást, mert a lasagna lapok elvesznek a sósságából.
Bolognai: A hagymát és sárgarépát lereszeljük/felaprítjuk. A szalonnát egy kicsi vajban kockára vágva megpirítjuk, hozzáaadjuk a hagymát és sárgarépát és együtt dinszteljük, majd a gombát,  a húst belerakjuk és a fokhagymát, fűszerezzük és födő alatt főzzük. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot és a bort. Készre főzzük.
Besamel:
 A vajban a lisztet megfuttatjuk, hogy rántássá álljon össze, lassanként a tejet beleöntjük, folyamatosan kavargatjuk. Mikor kezd sűrűsödni belereszeljük a sajtot, 1 csipet szerecsendióval és sóval ízesítjük.
Összerakás: 1 réteg besamel + lapok+bolognai+besamel+lapok+bolognai+besamel+lapok+besamel és bőven sajtot reszelünk a tetejére. Annyi réteget szoktam csinálni amennyi futja a hozzavalókból. A tetejére mindig hagyjunk bőven besamelt és sajtot. Addig sütjük míg szép pirosra sül a sajt a tetején.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése