2012-10-14

Csokis grízgombóc

Egy kísérletezés céljából készítettem, mert ki akartam próbálni, tudok-e olyan finom Nougat Knödelt csinálni, amilyet Ausztriában adnak az éttermekben. Persze azt indulásból tehéntúróval csinálják legtöbbször, de ez a grízes változat is ugyanolyan puha. Nekem csak sima főzőcsokim volt, persze nugát csokival sokkal finomabb, de ez se vallott szégyent.:) Legközelebb tehéntúróval próbálom meg és valami finom csokival.

Hozzávalók: 1/4 l tej, 6 dkg margarin, egy csipet só, 4 dkg cukor, vaníliás cukor, 10 dkg gríz, 1 tojás, nugát csokoládé vagy főző csoki, bármilyen, prézli.
Elkészítés: A margarint megolvasztjuk és összekeverjük a tejjel, sóval, cukorral, grízzel, állandó keverés mellett felforraljuk. Mikor már a gríz elválik az edénytől, levesszük a tűzről és belekeverjük a tojást. Hagyjuk hűlni.
A csokit darabokra vágjuk. A grízmasszából egy egy adagot kiveszünk, ellapítjuk a tenyerünkön, beletesszük a csokidarabot , majd gombócot formálunk belőle. Nekem 10 db lett. Fövő vízben pár percig főzzük. Prézlit pirítunk és megforgatjuk benne a gombócokat.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése