2012-10-14

Kínai zöldséges csirkés spagetti


Már nagyon rég vettem volt szójaszószt, hogy majd egyszer csinálok valami olyan ételt, de mindig ódzkodtam tőle. Úgy hittem, hogy valami rossz íze van, hát kellemesen csalódtam. Nagyon nagyon ízlett ez az étel. Biztos visszatérő vendég lesz nálunk.:)
Hozzávalók: spagetti, egy csomag kínai wok zöldség, 1 hagyma, 1 cukkini, 1 marék  borsó,  4 gerezd fokhagyma, só, bors, kicsi csípős paprika, 2 csirkemell, szójaszósz.
Elkészítés: A csirkemellet felkockázom, sózóm, borsozom, csípős paprikát teszek hozzá (elhagyható, de mi nagyon szeretjük a csípőset), jól meglocsolom szójaszósszal. A fokhagymát felaprítom és a húshoz teszem. Olívaolajon a csirkemellet megpirítom, majd kiszedem, és melegen tartom.
Felaprított hagymát megfuttatom az olajon, csíkokra vágott cukkinit és a zöldborsót hozzáadom, majd a kínai zöldségeket is. Jól meglocsolom szójaszósszal , fehér borssal megszórom és kicsi sót adok hozzá. Mikor megpárolódtak, a kifőzött spagettivel összekeverem, tehetünk még egy kicsi szójaszószt hozzá, és tálaljuk. Isteni finom! A csípős hús az édeskés zöldségekkel...mmm...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése