A cukorral ne spóroljatok, mert nagyoon savanyú a barack sülve-főve. Én azelőtt kicsit megfonnyasztanám a barackokat cukorral, és úgy tenném bele a tésztába. Vagy simán még megforgatni előtte a barackokat cukorban.
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dl olaj
- 2-3 dl poharas sovány túró vagy tejföl
- 1 citrom leve
- kb.1 kg barack
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- A sütőport a lisztbe keverjük.
- Lassan a lisztet, az olajat és tejfölet egyidőben kavargatjuk hozzá.
- 1 citrom levét belefacsarjuk, mert annyira finom lesz tőle.
- Egy tepsit ki/olajozunk/lisztezünk. A masszát beleöntjük.
- A sárgabarackokat megfelezzük, cukorba beleforgatjuk, vagy előtte megfonnyasszuk cukorral, majd beleállítgatjuk.
- Előmelegített sütőben 180 C fokon kb 35 perc alatt lesz kész. Míg szépen megpirul a teteje.
- Fahéjas porcukorral szórhatjuk meg.
-
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése