Az egyik kedvencem...ha gomba, akkor nekem bármi jöhet. Ez a leves túlzás nélkül 10 perc alatt megvan.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 cikk fokhagyma
- 50 dkg friss csiperkegomba
- 1 leveskocka
- kevés kakukkfű
- 1 dl főzőtejszín
- kevés vaj
Elkészítés:
- Egy nagy kanál vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát.
- A gombákat négybe vágjuk (2 gombát tegyünk félre), majd a hagymára dobjuk. Várunk míg összeesik. Megszórjuk kakukkfűvel.
- Felöntjük vízzel addig, hogy éppencsak ellepje, majd melléje dobunk egy leveskockát.
- Megvárjuk míg felfő a víz, egyet lobban, fogunk egy botmixert, és pürésítjük. Közben beletöltjük a tejszínt is, majd visszatesszük a tűzhelyre 2 percre.
- A félretett gombákat szeleteljük és megpirítjuk, tálaláskor ezzel diszítjük a levest, nagyon finom melléje a kruton is. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése