A kedvenc kajám...tudnám enni éjjel nappal , a hét minden napján.
Bolognai mártás saját recept szerint:
3 vöröshagyma, 4 db nagy sárgarépa, 1 fél fej fokhagyma, gomba ízlés szerint, 50 dkg-1 kg őrölt marhahús(attól függ mennyire tömören akarjuk a lasagnat), 3 dl száraz vörösbor, 4 szelet szalonna, 2 dl paradicsompüré, kicsi ketchup, só, bors, oregano.
3 vöröshagyma, 4 db nagy sárgarépa, 1 fél fej fokhagyma, gomba ízlés szerint, 50 dkg-1 kg őrölt marhahús(attól függ mennyire tömören akarjuk a lasagnat), 3 dl száraz vörösbor, 4 szelet szalonna, 2 dl paradicsompüré, kicsi ketchup, só, bors, oregano.
Besamel mártás:
3 szelet 1 cm vastagságú vaj, 6 csapott ek liszt, 7 dl tej, csipet szerecsendió, 200 g-az igazi Gordon recept szerint Chedar sajt és egy kicsi parmezán kerül bele. Én sima trappista sajtot tettem bele, pici só. És persze lasagna lapok.
Elkészités:
Saját tapasztalat szerint, nem árt jól megfűszerezni a bolognai mártást, mert a lasagna lapok elvesznek a sósságából.
Bolognai: A
hagymát és sárgarépát lereszeljük/felaprítjuk. A szalonnát egy kicsi vajban kockára
vágva megpirítjuk, hozzáaadjuk a hagymát és sárgarépát és együtt
dinszteljük, majd a gombát, a húst belerakjuk és a fokhagymát, fűszerezzük és födő
alatt főzzük. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot és a bort. Készre
főzzük.
Besamel:
A vajban a lisztet megfuttatjuk, hogy rántássá álljon össze, lassanként a tejet beleöntjük, folyamatosan kavargatjuk. Mikor kezd sűrűsödni belereszeljük a sajtot, 1 csipet szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A vajban a lisztet megfuttatjuk, hogy rántássá álljon össze, lassanként a tejet beleöntjük, folyamatosan kavargatjuk. Mikor kezd sűrűsödni belereszeljük a sajtot, 1 csipet szerecsendióval és sóval ízesítjük.
Összerakás:
1 réteg besamel +
lapok+bolognai+besamel+lapok+bolognai+besamel+lapok+besamel és bőven
sajtot reszelünk a tetejére. Annyi réteget szoktam csinálni amennyi
futja a hozzavalókból. A tetejére mindig hagyjunk bőven besamelt és
sajtot. Addig sütjük míg szép pirosra sül a sajt a tetején.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése