Hozzávalók 2 személyre bőven:
1 hagyma
2 cikk fokhagyma
4 nagy paradicsom
friss (!!!) bazsalikom
1 kanál tejföl
1 liter húsleves(kockából)
kakukkfű, só, bors
2 kanál paradicsompüré
Elkészités:
A felapritott hagymát és fokhagymát olajon megpiritjuk, a meghámozott és kockázott paradicsomot és paradicsompürét is hozzáadjuk. Lassan mehet bele kicsi só, bors, kakukkfű, bazsalikom, majd a levest is adagolhatjuk hozzá. Összerottyantjuk kb fél óra alatt, majd turmixban, vagy botmixerrel pürésitjük. A végén meg kicsi húslevessel higitottam, mert túl sűrűnek találtam. Még a végén tettem bele egy kanál tejfölet is, csak az izéért..:) Piritottam kenyérkockát, bazsalikommal diszitettem. Kétszer meritettünk, nagy siker lett. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése