2014-06-24

Csirkecomb és Bratkartoffeln (német sült krumpli)


Az egyik kedvenc köretem a Bratkartoffeln.(nem tudom van-e magyar megfelelője)

Hozzávalók a krumplihoz: 

  • 2 hagyma
  • szalonna/bacon/olasz füstölt sonka
  • krumpli
  • só, bors, kakukkfű
Elkészités:
  • A krumplikat meghámozom, majd hosszában kettőbe vágom, majd a feleket is hosszában háromra, és úgy szeletelem fel, nem túl vékonyra, de vastagra se.
  • Addig egy serpenyőben a szalonnát apró kockára vágva megpiritom, majd az apritott hagymával tovább piritom. Leveszem a tűzről.
  • Egy külön serpenyő aljában olajat forrositok, majd a krumplit rászórom, sózom,borsozom, kakukkfűvel megszórom, és készre piritom. (mintha piritott krumplit csinálnék)
  • A végén összeöntöm a szalonnás hagymát a krumplival, és jól összeforgatom. Kész is van!!! Nagyon finom! Minél több hagyma van benne, annál jobb.
Sült csirkecombot ettünk melléje..Nagyszerű ebéd!!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése