2014-06-24

Ricottás-spenótos canneloni/Avagy mit csináljunk a maradék paradicsomlevessel?



Tegnapról maradt még a paradicsom krémlevesből. Hát úgy döntöttem, miért ne használjam fel a canneloni elkészitésekor? :) Igy megúsztam egy 15 perces munkát.
A canneloni az első próbálkozásom...nagyon izlett...másnaposan még jobban...:D

Hozzávalók:

  • 1 doboz canneloni (pontosan elég volt a tepsimre)
  • 250 g ricotta
  • 400 g fagyasztott spenót
  • vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
Paradicsomszószhoz:
  • lehet az megmaradt leves..:) vagy hanem...
  • pár friss paradicsom vagy annyi paradicsompaszta, hogy elég mennyiség legyen, hogy a tepsi alját kitöltse
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • só, bors
Besamel mártás:
  • 50 g vaj
  • 2 kanál liszt
  • 2-3 dl tej
  • szerecsendió, só

Elkészités:

  • Vajon a fokhagymát megpiritom, mehet bele a spenót, sózom, borsozom, kicsit összefőzöm, majd elkavarom a ricottával és a tojással. Ez kész is.

  • Olajon a felapritott hagymát és fokhagymát megpiritom, mehet bele a felkockázott paradicsom vagy paradicsompaszta, fűszerezem, kicsit rotyogtatom. A végén össze is turmixolhatom, akkor szebb masszát kapok.
  • A besamel mártáshoz vajat olvasztok, rászórom a lisztet, majd fokozatosan töltöm bele a tejet, miközben gyors mozdulatokkal keverem. Annyi tejet tegyünk bele, hogy kicsit higabb masszát kapjunk. Fűszerezem, majd kicsi sajttal is megszórhatom.
  • A tepsi aljába jön a paradicsomszósz. A cannelonikat megtöltöm a spenótos masszával, belefektettem szép sorjába a tepsibe, majd ráöntöm a besamel mártást, és megszórom sajttal a tetejét. Addig sütöm mig szép barna nem lesz a teteje. 
  • Az a legfontosabb, hogy a besamel mártás jól takarja a cannelonikot, különben az a részük ami kinnt marad, teljesen kiszárad...és nem lesz olyan jó...:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése