2012-11-28

Kinder pinguin süti


Mohától vettem az ötletet és a receptet is(kicsi változtatással)..:) Még kihasználom az utolsó itthon töltött napokat a sütésre-főzésre, aztán 3 hónapig tűzhelyt se fogok látni...:(
Hozzávalók(az én tepsim 24*35cm):mindenképp kisebb tepsi legyen
2 lap tésztához:6 tojás,6 ek cukor,6 ek víz,6 ek liszt,4 ek kakaópor,4 ek olaj,1 kk fahéj,1 csomag sütőpor, akinek van 2 ek mézesfűszer, nekem nem volt.
Krémhez:6 dl tejszín,2 X 10 g zselatin (Dr.Oetker),14 dkg porcukor
Csokoládé középre:15 dkg étcsokoládé,7 dkg vaj,1 teáskanál olaj
Csokoládémáz a tetejére:15 dkg étcsokoládé,7 dkg vaj, 1 teáskanál olaj

Elkészítés: Először is két lapot kell sütni, tehát a hozzávalókat felezni kell( 3 tojás, 3 ek cukor....).
    







     







      A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd beleteszem az olajat és vizet is, majd a sütőporos, fahéjas, kakaós lisztet is. Elkavarom. Előmelegített sütőbe rakom sütőpapírral kibélelt tepsiben. 10-15 perc.
     Addig megcsinálom a krém egyik felét, ugyanúgy mind a tésztánál, itt is felezem a hozzávalókat. Tehát 3 dl tejszínt 7 dkg cukorral felverek. 1 tasak zselatint 4 ek vízzel elkavarok és felolvasztom lassú tűzön. Kicsit lehűlve már hozzákavarom a tejszínhez. Beteszem a hűtőbe.
     Ha kész a tészta kiveszem a tepsiből és kavarok még egy adagot, majd krémet is ugyanúgy. Addig a kész lapra rákenem az elsőként elkészített tejszínhabot. Rájön a csokoládémáz.  7 dkg vajat felolvasztok 1 kanálka olajjal, majd a csokit darabokra töröm és megolvasztom a vajban. Rákenem a tejszínre, majd a csokimázra jön újból a tejszín, rá a 2. lap és legvégül a tetejét is bevonom csokimázzal. Ajánlatos bejelölni a szilárduló csokimázon a kockák helyét, ahol majd felvágjuk. Én elfelejtettem, meg is gyűlt a bajom a vágással.:) Köztudottan nálunk nem tudnak állni a sütik még egy éjszakát vagy akár 3 órát is, így a szeletelés nem a legszebb, de majd talán holnapra jobban megköt...:)

1 megjegyzés :