2012-11-07

Bounty brownie


Az ötlet Csillától van, annyi vátoztatással hogy dupla adag tésztát csináltam, mert nagyon kevésnek tűnt a massza nekem, és azt hiszem krémből is duplán jobb lenne, így az adagokat is úgy írom. így is kicsi tepsit használtam, és szerintem dupla adaggal lesz a tökéletes.
Amúgy meg istenien finom, a képen a tepsiben látszik, hogy a tészta még mennyire puha, és a csokidarabkák megolvadtak, és még melegen itt ott folytak ...nagyon finom..:))
Hozzávalók: 

A tésztához:  20 dkg étcsokoládé, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 ek kakaó, 20 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl olaj, 1 dl feketekávé, 2 csomag vaníliás cukor
A krémhez: 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg cukor, 2 tojás, 4 ek tejföl, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés: A tölteléket elkészítjük. A tojást a tejföllel és cukorral, vanília cukorral jól elkeverjük, hozzárakjuk a kókuszreszelékeket. Kivajazunk egy kisméretű tepsit.
A sütőt előmelegítjük.
A csokit kis darabkákra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, sütőport, cukrot, kakaót és a csokidarabokat. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáöntjük az olajat és kávét és összekeverjük.
A tészta felét a tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd ráegyengetjük a kókuszmasszát, kicsit nehéz, mert tömör de megéri dolgozni vele..:) Majd rárakjuk a tészta másik felét, szépen elsimítjuk, és mehet  a sütőbe. PONTOSAN 20 perc kell neki, hogy puha, krémes tészta maradjon, és a csoki is folyós legyen még. Szerintem is melegen a legfinomabb.

1 megjegyzés :