Hozzávalók: Spagetti
1 tasak fagyasztott kagyló (az én esetemben)
Friss gomba , mennyiség ízlés szerint
2 nagy paradicsom
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
2 dl fehérbor
só, bors
A spagettit odatesszük főni. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a zúzott fokhagymát. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, majd pár perc múlva a meghámozott, feldarabolt paradicsomot. 10 percig főzzük. Beletesszük a kagylóhúst is. Sózzuk, borsozzuk , hozzá töltjük a fehérbort. Addig főzzük míg a bor elillan a serpenyőből. Ha a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük, és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük és frissen borsot szórunk még rá. Tálaljuk. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése