A szabadnap mindig a bekajálás jegyében telik el. :) Ez tegnap se volt másképp. 2 fogásos ebédet készitettem. Most is egyszerűt, de nagyszerűt...és még mára is maradt.
Hozzávalók a leveshez:
1 szál füstölt kolbász, 1 hagyma, 4-5 db krumpli, pirospaprika, só, bors, ételizesitő, babérlevél, rántáshoz 1 ek liszt, 1 tojás.


2. Piritott krumpli sült kolbásszal és paradicsomszósszal
A krumplit kicsit vastagabbra vágom mint a szalmakrumplihoz, ennek a titka az, hogy a serpenyőben az olajat fel kell forrósitani, és csak utánna rakom bele a krumplit, sózóm,borsozom, és végig nagy lángon piritom. A paradicsomszószhoz, egy pici olajon 1 ek lisztet elkeverek, majd hozzaadom a paradicsompürét, felöntöm annyi vizzel, hogy megfelelő sűrűséget kapjak, sózóm, borsozom, cukrot adok hozzá, majd addig kavargatom mig szép üveges nem lesz a szósz. Kolbászt, virslit süttem melléje, és egy pohár Pepsivel koronáztuk meg a menüt.:)) Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése