2010-10-02

Házi hamburger

Nem nagy titok ha azt mondom, hogy néha megkívánjuk a fast-food kaját. Ha már nem tudunk ellenállni a kísértésnek, legalább olyat együnk, amibe tudjuk hogy mi került bele. Adalékanyagok nélkül, számomra ez a legfontosabb ami az egészséges étkezést illeti.
Hozzavalók kb.5-6 személyre:
1 kg vegyes őrölt hús( disznó és marha), só, bors, kömény, mustár, ketcup, 1 tojás, egy kanál zsemlemorzsa.
A salátához: savanyú uborka, paradicsom és káposzta.
      A húst megfűszerezem sóval, borssal, 1 csapott kanálka őrölt köménnyel, 1 kanál mustárral és 1 kanál ketchuppel. Beledolgozom a tojást, és ha úgy látom nem áll össze, akkor beleteszem a zsemlemorzsát is. Berakom a hűtőbe 1-2 órára.
      A legfontosabb: mikor formázom a húspogácsákat, a tenyeremet belisztezem, és a húst minél laposabbra és nagyra formázom, mert hanem sütés alatt összekoppan és fasírt méretű lesz belőle. Addig sütöm míg szép ropogós nem lesz.
       A zsemléket kettévágom, rárakok egy húspogácsát, ízlés szerint rakok rá paradicsomot, uborkát, reszelt káposztát.és ketchupot. Lehet tenni belé egy egy lap sajtot is, így cheesburgert kapunk.:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése