2010-10-08

Alap piskóta

Ezt édesanyám tanította nekem, és még egyszer se rontottam el, annyira könnyű.
Hozzavalók egy tepsire valóhoz: 5 tojás, 1 bögre porcukor, 1 bögre liszt, 1 sütőpor, 1 ek olaj, citromlé.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztom a sárgájuktól. A fehérjét egy kicsi porcukorral olyan keményre verem, hogyha a tálat felfordítom se essen ki belőle.:) A sárgákat a porcukorral és az olajjal habosra keverem, akkor jó mikor kicsi buborékok keletkeznek a tésztán. A sütőport egy kicsi liszttel és citromlével felfutattom. A citromlét nem kell sajnálni, mert jó íze lesz tőle. És most jön a neheze. A piskótát csak úgy lehet elrontani ha ennél a fázisnál nem figyelünk. A bögre lisztet és a tojásfehérjét  egyszerre, adagokban hozzakeverem a masszához.Nem szabad összetörni a fehérjét, így csak hömpölygetem szép lassan a liszttel együtt.
Ha kakaós piskótát akarunk ennél a fázisnál még egy kanál kakaót is hozzateszünk. Jól előmelegített sütőben, nagy hőfokon kell megsütni. Alapja lehet tortáknak, vagy más hasonló sütiknek, vagy simán pl.egy meggyes piskótának.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése