2010-10-08

Almatorta

Ez a süti egyszerűen isteni. :)) A Vacsoracsatában láttam, és másnap azonnal elkészítettem.
Hozzavalók: 8 ek cukor, 6-7 db alma, fahéj, pici vaj.
A piskótához: 5 tojás, 1 bögre porcukor, 1 fél bögre liszt, 1 ek olaj, 1 fél sütőpor, citromlé.
     A piskóta receptjét le fogom írni külön, mert én szinte minden tortának és sok más sütinek is ezt használom alapul, mert nagyon könnyű és nem lehet elrontani. Ennél a receptnél annyit változtattam, hogy 1 bögre liszt helyett csak 1 jó fél bögrével tettem bele, mert puhábbra akartam a tésztát.
     Tehát veszünk egy jénai tálat vagy tortaformát esetleg, ha nincs más, csak jó mély legyen. A 8 ek cukrot odateszem a jénaiba olvasztani és karamellt csinálok belőle. Mikor már szép barna és folyékony nagyon gyorsan eloszlatom a tál oldalára is. Ha nem sikerül mert rögtön megköt akkor még visszarakom a gázra és még olvasztom. Az almákat meghámozom és kiveszem a magházat. Én kettőbe vágtam és úgy sikerült. Belerakom a karamelles tálba, megszórom jól fahéjjal és rakok az almákra egy kicsi vajat. Berakom a sütőbe 15 percre, hogy az almák megpuhuljanak.
     Addig elkészítem a piskótát. Kiveszem a jénait, az almákra öntöm a tésztát és berakom sülni nagy hőfőkon. Akkor van kész(márpedig elég hamar) mikor a teteje szép barnára sül.Hagyom egy kicsit kihűlni, ha szükséges a széleit körbevágom és kiborítom egy tálra. Nagyon finom!

1 megjegyzés :