2015-09-16

Milánói csirkemell



Finom, finom, finoooom!!! Furának tűnhet, hogy rántott hús spagettivel, de érdemes kipróbáni, mert szeretni fogjátok, azt garantálom!

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, reszelt parmezán, szezámmag
  • 5 friss paradicsom, vagy paradicsomszósz
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 hagyma
  • bazsalikom, oregánó, só, bors, chili(aki szereti)
  • 1 dl fehérbor (el lehet hagyni, de én mindenbe teszek bort:)
  • spagetti
Elkészítés:
  • A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben, tojásban, majd a végén jó sok parmezánnal és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Kisütjük.
  • A spagettit megfőzzük.
  • A szószhoz olivaolajon a hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd vagy a meghámozott friss kockára vágott paradicsomot, vagy a paradicsomszószt hozzátesszük. Felöntjük borral, magas hőfokon hagyjuk elpárologni. Fűszerezzük. Majd mártás sűrűségűre főzzük. Mivel most kaptam botmixert, én még picit megpürésítettem, de az nem fontos.
  • A végén petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórjuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése