2014-04-22

Vinete/ Padlizsán krém


     Hagyományosan mi így készítjük. Egy pár darab vinetét grillen megsütünk. Addig elkészítjük a majonézt. Egy tojássárgát egy kanál mustárral elkeverünk, majd nagyon lassan csorgatjuk hozzá az olajat, folyamatosan kavargatva míg jó sűrű nem lesz a majonézünk. Én a végén egy csepp citromlével is megszoktam locsolni, finomabb szerintem. 




      A vinetéket megpucoljuk, majd felaprítjuk. Nekem nincs vinete vágóm -otthon minden háztartásban megtalálható- , ezért én egy nagy kés életlen felével aprítom fel. Egy kisebb vöröshagymát felaprítok, a vinetével elkeverem, sózom, borsozom, majd a majonézzel összeforgatom. Paradicsommal a legfinomabb. Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése