2016-04-17

Csirkés-gombás töltött padlizsán


Finom, diétás, de laktató étel. Melléje csak sárgarépás káposztasalátát tálaltam, és persze egy jó hideg citromos sörrel nyomtattam el.

  • Hozzávalók:
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 1 db csirkemell
  • 1 fél doboz csiperke gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt kakukkfű
  • petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • só, bors
  • reszeltsajt
Elkészítése:
  • A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk.
  • A belsejüket kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.
  • A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát,
    finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta.
  • A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  • Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk.
  • A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.
  • A reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe tesszük 180 fokra és addig sütjük míg a sajt kissé megbarnul rajta (kb.20-25 perc).


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése