2016-04-21

Chili con carne tortillában/ A legjobb recept


    Áhh mennyit halogattam az elkészítését, úgy gondoltam, biztos bonyolult....Hát, kár hogy eddig kimaradt az életünkből, gyakori vendég lesz ezentúl, az biztos. Szuper finom, férfias étel.

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 6-7 cikk fokhagyma
  • 50-60 dkg darált marhahús
  • 1 tk őrőlt kömény
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk koriander
  • só, bors
  • csípős paprika, ahány fajta csak otthon van, mindegyikből egy kicsi
  • 3 dl világos sör
  • 3 dl alaplé
  • 1 doboz konzervparadicsom (darabos)
  • 1 doboz konzerv vörösbab (nekem fehér volt éppen, az is jó volt)
  • 1 kicsi doboz csemege kukorica
Elkészítés:
  1. Egy serpenyőben olajjat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Kis párolás után mehet rá a darált hús, ha el kezd pirulni a fűszerekkel megszórjuk.
    Pirospaprikát, erős/haragos Pistát annyit amennyit megbírtok.
  3. Utána  mehet bele a konzerv paradicsom.
  4. Ráöntjük a sört és alaplevet.
  5. Fedő alatt rotyogtatjuk, lassú tűzön, minél tovább annál finomabb lesz. Lehet akár 3 órát is.
  6. Ha úgy látjátok, még alaplével lehet hígitani, a lényeg a végén jó mártás sűrűségű legyen.
  7. Ha kész, tegyétek hozzá a leszűrt babot és kukoricát. Forgassátok meg jól benne, még 2 perc és vehetitek le a tűzről.
  8. Lehet enni rizzsel, tortilla chipssel, nekem tortilla lappal a kedvencem. Felmelegítitek a tortilla lapot, kanalaztok rá a mártásból, feltűrítek, tejföllel locsoljátok meg, mert isteni lesz. Jó étvágyat! Mi 2 nap ettük, és a végén szomorúak voltunk, hogy elfogyott! :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése