2016-02-24

Tárkonyos csirkeragu leves


    Először készítettem, mert hanem  mindig ugyanazok a leves variációk vannak hétről hétre. Kóstoljunk meg valami újat is. Nem eredeti recept...

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 fél karalábé
  • 1 vastag szelet zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagy marék zöldborsó
  • egy leveskocka
  • só, bors
  • 150 ml tejföl
  • 2 ek liszt
  • tárkony
  • 1 fél citrom leve
  • 1 tk mustár
Elkészítés:
  • A zöldségeket olajon megpirítom.
  • A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, majd a zöldségekhez adom. Fehéredésig pirítom.
  • Rászórom a tárkonyt, felöntöm annyi vízzel, hogy ne legyen majd túl híg a leves.
  • Beledobok egy leveskockát.
  • Mikor kész a zöldség, beledobom a zöldborsót is, a fél citrom levét.
  • A lisztet simára keverem a tejföllel, hozzáadok pár kanál levest, elkavarom, majd a leveshez csurgatom. Forralok egyet a levesen, beleteszem a mustárt, elkavarom, ha kell még sózom , borsozom, és leveszem a tűzről.
  • Kéne a végén belé még 100 ml tejszín, de nekem így is elég édeskés volt a leves, úgyhogy azt elhagytam belőle.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése