2016-02-17

Kecskesajttal/datolyával töltött karaj almaszószon


    Közben kiszoktam próbálni egy teljesen más irányvonalat is a receptekkel, olyat amit eddig nem preferáltunk a konyhában..megesik, hogy csőddel végződik, de máskor olyan finom végeredmény lesz belőle, hogy még én is meglepődöm. Így történt most is a karajjal amit a tévéből lestem el, egy ízig-vérig amerikai szakácsnő műsorából.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db csontos karaj / nekem csontnélküli volt
  • 6 db szárított szilva, barack vagy datolya
  • 100 kecskesajt
  • só, bors
Almaszósz:
  • 4 alma
  • 1 púpozott kanál cukor
  • 1 kk fahéj
  • csipet só
  • fél ek liszt
  • 2 dl víz
  • vaj
Elkészítés:
  1.  Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg, vágjuk egyforma kockákra.
  2.  Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta, és öntsük fel a vízzel.
  3.  Adjuk hozzá a cukrot, sót , fahéjat és pár percig rotyogtassuk. Ne főjjön el a víz alóla.
  4. A végén botmixerrel pürésítsünk rajta. Kész is!
  5. A húshoz a karajszeleteken egy éles, hegyes késsel óvatosan vágjunk egy zsebet neki a közepén.
  6. A datolyát apróra vágjuk fel, és a kecskesajttal gyúrjuk össze.
  7. A töltelékkel töltsük meg a húst, oszlassuk el jól a belsejében, lapogassuk le.
  8. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  9. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd hirtelen pirítsuk meg a hús mindkét oldalát.
  10. Ezután töltsük fel pici vízzel, amennyi a serpenyő alját ellepi. Tegyünk rá födőt, és várjuk meg míg a víz elpárolog.
  11. Ha elpárolgott vegyük le a födőt és hagyjuk, hogy a húsok szép aranybarna színt kapjanak. Ne süssük túl!
  12. Tálaljuk krumplipürével és bőven almaszósszal. Isteni, ez a sós édes kombináció, a kecskesajt a datolyával...Fenomenális!


2 megjegyzés :

  1. Látványra is nagyon guszta, az ízét pedig szinte érzem a számban. Nagyon jó ötlet hozzá az almaszósz, így még nem készítettem. Köszi az legközelebb én is így csinálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, ténleg nagyon különleges....és az almaszósz még egyet dob az egészen..

    VálaszTörlés