2015-08-17

Hagymatokány - Vasárnapi reggeli



Kiskoromban mindig ez volt vasárnap reggelire...Leültünk az asztal mellé , egy egy pohár gyümölcsteával. Apu katonákra vágta a vastag szelet házikenyeret, és úgy tunkolva az érclábasból kézzel ettük. Előre csak a hagymát szerettem belőle, ma már több húst eszek, mint hagymát belőle..:)

Hozzávalók( 2 személyre)

  • minél több hagyma, de legalább 6 db kell
  • egy kicsi disznóhús, én 3 szelet fehér karajt szoktam felcsíkozni
  • só, bors, olaj, kicsi víz
Elkészítés:
  • A húst sózom, borsozom, kis olajon fehéredésig sütöm. A hagymákat szép vékony szeletekre felvágom, ráteszem a húsra, kicsi vízzel feltöltöm, és hagyom hogy összeessen. Lassú tűzön párolom, ha kell még közbe pici vizet lehet tölteni. Kb egy jó óra alatt lesz meg. Mikor már teljesen összesett a hagyma, kaphat egy kicsi barnás színt is, de vigyázzunk ne égessük oda. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, de csak keveset!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése