2015-08-14

Füge dzsem



   A férjemet dícséri ez az isteni, dióval megbolondított füge dzsem. Ő szeret ilyen különleges dolgokkal kísérletezni, és hát megéri..:)

Hozzávalók( 2 db képen látható borkánhoz) :

  • 1,5 kg füge
  • 50 dkg cukor
  • 1 citromleve
  • 2 maroknyi dióbél összetörve
  • 3 dl vörösbor
Elkészítés:
  • A fügét meghámozzuk, apró darabokra aprítjuk. Magas hőfokon a cukorral és citromlével odatesszük főni, miután felfőtt levesszük minimálisra a hőfokot.
  • 10-15 percet rotyogtassuk, majd a dióbelet is hozzáadjuk. Összefőzzük kb. 10 perc alatt.
  • Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáöntjük a bort, 2 percet hagyjuk főni. És kész is!
 Tejjel reggelire kitűnő!!! Egy kis különlegesség a hétköznapokra.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése