Hozzávalók:
- krumpli
- legalább 3 nagyobb fej hagyma
- maradék paprika
- maradék paradicsom
- szalonna( én maradék bőröket szoktam még beletenni)
- piros paprika fűszer
- csípős paprika (lehet friss vagy fűszer)
- só
- bors
- csipet kakukkfű
- csipet ételízesítő
- petrezselyemzöld
- ha van gulyáskrém vagy pirosarany az is nagyon jó bele, de ha nincs talán jobb is, legalább természetesebb lesz. :)
Elkészítés:
- A szalonnát megpirítom, zsírjára sütöm. Ha nincs elég zsír teszek még kicsi olajat, a hagymát megpárolom rajta, mehet bele a paprika( az lehet egy egész is, egy szelet is), utoljára a meghámozott és felkockázott paradicsom. Összerottyantom.
- Lehúzom a lángot, egy nagy kanál pirospaprikát szórok a hagymára, és vigyázok nehogy odapiruljon, Rakom egyből rá a felkockázott krumplit, és jól elkavarom a hagymával. Egy csepp vízzel feltöltve( hogy ne égjen meg a paprika) még hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Fűszerezem, és feltöltöm forró (!) vízzel, hogy ellepje a krumplit. Nem túl nagy lángon főzöm. Ha kész van megszórom petrezselyemzölddel.
- Ecetes paradicsomsalátával szeretem a legjobban!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése