Hozzávalók:
Gnocchi:
- 5 db krumpli
- 300 g liszt
- 2 tojássárgája
- kicsi só
- 1 kis fej hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- 1 cukkini
- bazsalikom / friss a legjobb
- 400 g paradicsomszósz/paszta/ vagy friss
- só
- bors
- csipet cukor
Ezenkívül:
- bacon (elhagyható)
- parmezán vagy valami más sajt reszelve. !Mozzarellával a legfnomabb!
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzzük. Megpucoljuk, és lereszeljük vagy krumplitörőn átnyomjuk.
- A liszttel és pici sóval lazán eldolgozzuk, aztán a tojássárgával . Nem kell túlzásba vinni, csak eldolgozzuk, annyira hogy ne ragadjon a kezünkhöz és kész. Nyolc részre osztjuk, mindegyikből rudakat sodrunk, felvágjuk, és a kis gnocchikat egy villa belső felületén átgörgítjük, ettől majd a szósz jobban megtapad rajtuk. De simán megnyomkodhatjuk őket a villa hátával is.
- Fővő vízben kifőzzük. Ha feljöttek a tetejére, még fél perc, és ki is vehetjük őket.
- A szószhoz olajon a felapritott hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, a kockázott/aprított cukkinit hozzáaadjuk. Mikor aranybarna , hozzáönthetjük a paradicsomszószt, hagyjuk rotyogni, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot dobunk hozzá. A vége felé rakjuk bele a friss bazaslikomot..minél több annál finomabb. Lassú tűzön rotyogtassuk a szószt, míg szép fényes nem lesz.
- Én külön pirítottam meg a bacont, mert ha egybe főzöm a szósszal, mindig kemény lesz, és nem szeretem.
- A kifőtt gnocchit a paradicsomszószhoz adom, és baconnal, parmezánnal megszórva tálalom!! Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése