2012-09-20

Tenger és hegy spagetti

Egy különlegességet hozok ma. Mi nem vagyunk nagy kagyló rajongók, de ez tényleg nagyon finom lett. Aki meg szívesen eszik kagylót, annak biztosan nagyon fog ízleni.
Hozzávalók: Spagetti
                    1 tasak fagyasztott kagyló (az én esetemben)
                    Friss gomba , mennyiség ízlés szerint
                    2 nagy paradicsom
                    3 gerezd fokhagyma
                    olivaolaj
                    2 dl fehérbor
                    só, bors




Elkészítés:
      A spagettit odatesszük főni. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a zúzott fokhagymát. 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, majd pár perc múlva a meghámozott, feldarabolt paradicsomot. 10 percig főzzük. Beletesszük a kagylóhúst is. Sózzuk, borsozzuk , hozzá töltjük a fehérbort. Addig főzzük míg a bor elillan a serpenyőből. Ha a tészta megfőtt, lecsöpögtetjük, és beleöntjük a serpenyőbe. Összemelegítjük és frissen borsot szórunk még rá. Tálaljuk. Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése