2011-08-15

Szalonnás tojásrántotta


      A legjobb tojásrántottát a világon apukám késziti, a próbálkozásaim még nem tökéletesek, de már hasonlitanak.:) Azt mondom, még Gordon Ramsay se tudna ilyen tojásrántottát elém tenni.:)
3 titka van: 1. érclábas (!!!)
                 2. a szalonnákat felállitjuk a lábasban és úgy sütjük, hogy a bőrük legyen jó ropogós
                 3. a tojást  nem szabad keményre sütni,  lágyan kell hagyni

Elkészités, ahogy én csinálom:
     A tábla szalonnából kb.3 cm-es csikokat levágok, amennyi jól esik, bevagdosom őket, és felállitva az érclábasba teszem őket. Mikor a bőrük már megsült, ledöntöm őket és még egy picit piritom. A szalonna zsirjában egy fél fej apróra vágott hagymát is megpiritok. A lángot kicsit leveszem.  (Én megjegyezném, hogy apukám nem veri fel előtte a tojást, simén beleüti, és kanállal (!) kavarja el) 4 tojást egy tálban felverek, sózom, borsozom, és a lábasba öntöm. Nagyon gyorsan kész lesz, egy párat keverek-kavarok :) és már ehetjük is. Paradicsom salátát szoktam csináni melléje hagymával, paprikával, só, bors és egy csepp olaj. Na úgy megkivántam - reggel lévén -  megyek is és összeütök egy pár tojást. Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése