2011-08-05

Rókagombás borsófőzelék

  
 Még nem hallottam hogy valaki készitette volna gombával a borsófőzeléket :), nekem is csak spontán ötletként jött, mert Robi a tegnap az erdőben járt, és kapott egy marék :) rókagombát. Nem tudtam mit kezdjek azzal a pár darabbal, borsófőzeléket meg mindenképp akartam, igy beleraktam, hogy ne vesszen kárba. Hát nagyon finom lett..:)
    Én a borsófőzeléket régebb pirospaprikával csináltam, de jobban izlik mostmár sűritett paradicsommal.
Igy készitem én:
     Egy kisebb hagymát apróra vágok, megfutattom olajon, egy evőkanál lisztet szórok rá, elkavarom. Beleteszem a zöldborsót( ha friss, előtte meg kell főzni), teszek rá egy pici pirospaprikát, és felöntöm vizzel. Sóval, borssal, ételizesitővel szoktam fűszerezni. Miután már főtt egy kicsit, kb. egy fél deci sűritett paradicsomot adok hozzá, és az előtte megfőzött rókagombát. Pár perc és kész is. Van amikor a végén egy kicsi tejet is öntök hozzá...még finomabb.:) Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése