2011-07-26

Szabadnapos menü :)

Kolbászos krumplileves
A szabadnap mindig a bekajálás jegyében telik el. :) Ez tegnap se volt másképp. 2 fogásos ebédet készitettem. Most is egyszerűt, de nagyszerűt...és még mára is maradt.

Hozzávalók a leveshez:
1 szál füstölt kolbász, 1 hagyma, 4-5 db krumpli, pirospaprika, só, bors, ételizesitő, babérlevél, rántáshoz  1 ek liszt, 1 tojás.

A kolbászt felszeleteltem, olajon megpiritottam, az apróra vágott hagymát is hozzaadtam és együtt piritottam. Feltöltöttem a fazakat vizzel és főni tettem. A kockára vágott krumplit beletettem , fűszereztem - vigyázni kell, mert a kolbász is fűszeres - beledobtam a babárlevelet. Mikor már majdnem megfőtt a krumpli, olajon 1 ek lisztből rántást készitettem, egy tányérban pár ek levessel jól elkavartam és a leveshez adtam. A végén 1 felvert tojással behabartam. Egy kicsi ecet se ártana neki, de annak hiján voltam.:)

2. Piritott krumpli sült kolbásszal és paradicsomszósszal 
 A krumplit kicsit vastagabbra vágom mint a szalmakrumplihoz, ennek a titka az, hogy a serpenyőben az olajat fel kell forrósitani, és csak utánna rakom bele a krumplit, sózóm,borsozom, és végig nagy lángon piritom. A paradicsomszószhoz, egy pici olajon 1 ek lisztet elkeverek, majd hozzaadom a paradicsompürét, felöntöm annyi vizzel, hogy megfelelő sűrűséget kapjak, sózóm, borsozom, cukrot adok hozzá, majd addig kavargatom mig szép üveges nem lesz a szósz. Kolbászt, virslit süttem melléje, és egy pohár Pepsivel koronáztuk meg a menüt.:)) Jó étvágyat!!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése