2011-04-11

Hidegtálak

...egy kicsit hanyagolom mostanában a blogot, mert nem volt kedvem főzöcskélni, közben meg elmentünk egyet kirándulni is(lasd: utazunk)...DE..:) mivel hétvégén megvolt az eljegyzésünk, ez alkalommal előételként csináltam hidegtálakat. Igazából újdonság benne a feltűrt töltött sonka volt.
Töltött sonka : 
16 szelet sonka, 4 db főtt tojás, 1 cikk fokhagyma, só, bors, majonéz, petrezselyem, 1o dkg reszelt sajt.
Elkészités: a tojásfehérjét lereszelem, a sárgáját összetöröm villával és félreteszem a diszitéshez. A fokhagymát összeapritom, hozzakeverem a fehérjéhez, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezem, hozzaadom a sajtot, és annyi majonézet hogy a massza keverhető legyen. Én csaltam egy kicsit, mert a töltött tojáshoz készitett megmaradt tölteléket is belekevertem. 
Minden sonkára teszünk annyit hogy fel tudjuk csavarni, majd mind a két végét majonézbe kicsit belemártjuk, utánna  pedig az összetört tojássárgába. Igy szép dekorativ lesz.:)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése