2016-01-18

Ropogós sült kacsacomb hagymás törtburgonyával és lilakáposztával


Ez volt a főétel Karácsonykor, és hát nem vallott szégyent, mindenkinek nagyon ízlett.

Kacsacomb:

  • személyenként egy kacsacomb
  • fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • kacsazsír
  • kakukkfű
  • majoránna
  • só, bors
  • rozmaring

  1. A kacsacombokról a lelógó zsiradékot, bőrt levágjuk. Megmossuk a combokat, majd a bőrét bevagdossuk. Megtűzzük fokhagyma cikkekkel. Fűszerezzük.
  2. A hagymát karikákra felvágjuk , majd a tepsi aljába helyezzük, rá a kacsacombokat, kevés vizet töltünk alája, lefödjük alufóliával , és sütőbe tesszük. 180 C fokon 1 órát pároljuk ( vagy annyit, hogy szinte már készre puha legyen), majd a fóliát levesszük, kanalazunk rá kacsazsírt jó bőven, majd 10 percenként locsolgassuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Felsősütéssel ropogósra pirítjuk a bőrét.
Hagymás törtburgonya:
  • Krumpli
  • 2 vöröshagyma
  • kacsazsír vagy sertészsír
  1. A krumplit kockára vágjuk, és jó sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágva bő zsírban megsütjük.
  3. Ha kész a krumpli összetörjük, hozzakeverjük a hagymát, ha túl száraz lenne, adhatunk még hozza zsírt. 
Aszalt áfonyás lilakáposzta:
 
               A legjobb! :)

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 vörös hagyma
  • 3 dl almalé
  • 1 ek cukor
  • 1 ek ecet
  • 100 g aszalt áfonya
  • zsír
  • só, bors
  1. A hagymát a zsírban megdinszteljük, a cukorral megszórva karamellizáljuk. A káposztát felcsíkozzuk, a hagymához adjuk.
  2. Feltöltjük az almalével, hozzáadjuk az ecetet, az áfonyát, sózzuk, kevés bors, és készre pároljuk. Nyammi...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése