2014-07-01

Marhahúsleves

     

  Nem vagyunk nagy húsleves imádók. Most is csak azért készült, mert marha főtthúst akartunk enni, és ha már megfőzöm, a leve ne menjen kárba...Na ez a leves nem is lett egyáltalán zsíros, a képen is látszik, de az íze jó volt.
        Vettem egy 60 dkg marha fartőt, beletettem egy nagy lábasba. Főztem 2 órát, majd melléje vettem a zöldségeket is, minden finomságot: sárgarépa, zeller, petrezselyem, karalábé. Borsszemeket és egy db babérlevelet adtam hozzá, megsóztam. Még kb. szűk 2 órát kellett főzzem, hogy a hús tökéletesen puha legyen. A levest leszűrtem, én most ilyen nokedli féleséget tettem bele, petrezselyem zölddel megszórtam a tetejét. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése