2010-11-21

Almás csoda desszert

Ma aktív vasárnapom volt. A párom is azt mondta, hogy ma túl teljesítettem magamon, olyan jól sikerült minden. Ma anyósomék voltak vendégségbe és hirtelen kellett valami fincsit összedobjak.Nem rég láttam a tévében egy ehhez hasonló desszertet és kicsit még megbolondítva, annyira finom lett, hogy nagyon ajánlom mindenkinek.
Bátran kijelenthetem hogy életembe ilyen finomat nem ettem. És a többiek is ezen a  véleményen voltak. :)) Az alma a dióval, a citromlével, fahéjjal, hát valami isteni ízvilág jött ki belőle.
Hozzavalók: kb.8-10 alma, citromlé, vaj, fahéj, szegfűszeg, cukor, tejszín ízű pudingpor, tej,ízlés szerint erdei mogyoró, dió.
Elkészítés: egy tepsit kivajazunk, jól megszórjuk cukorral, az almákat meghámozzuk , kettőbe vágjuk és kiszedjük a magházat. Jól meglocsoljuk egy fél citrom levével, fahéjjal bátran megszórjuk, belefektetjük az almákat, mindegyikbe szúrunk egy szegfűszeget, az almákat is jól behintjük cukorral, hogy majd rá karamellizálódjon. A diót és mogyorót darabosra törjük, és az almák közé szórjuk. Betesszük a sütőbe sülni. Miután kész van, ne felejtsük el kiszedni a szegfüszegeket.
Azalatt elkészítjük a pudingport a leírás szerint. A pudingot tányérokra öntjük, a kész almákból két felet a tányérra rakunk, csokiszósszal nyakon öntjük. Kész! :))

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése